Съвети за почистване на интериорните врати у дома

Както всяка една мебел и предмет в нашия дом, така и интериорните врати трябва да бъдат почиствани. Освен от натрупалия се прах, по интериорните и входни врати остават отпечатъци от пръсти и други петна, особено ако в дома ви има малко дете. Почистването на тези важни детайли в обзавеждането ви, които разделят помещенията и стаите в жилището, не изискват много време и усилия, както и средства за скъпи препарати. Тук ще ви дадем няколко бързи „домашни рецепти“ за почистващи препарати.

Като за начало е достатъчно, ако няма упорити петна да избършете праха с влажна кърпа и да подсушите повърхността на интериорната врата. За предпочитане е да се употребяват антистатични кърпи с мека повърхност, която няма да нарани или надраска покритието.

А ето как да си направим универсален домашен почистващ спрей за нашите вътрешни врати. Смесете тези продукти в спрей-бутилка. Разклатете добре.

– 1 чаена лъжичка сода за хляб;
– 1 чаена лъжичка течен сапун;
– 4 чаши гореща вода.

Домашен препарат за почистване на стъклени интериорни врати. Смесете всички съставки в спрей-бутилка.

– 1 чаена лъжичка универсален течен почистващ препарат
– 6 супени лъжици ябълков оцет
– 4 чаши вода

Средство за почистване на интериорни врати с части от месинг и мед. Вземете чист пластмасов контейнер и разбъркайте:
– 1/2 чаша оцет
– 2 супени лъжици сол

Намажете с гъба и оставете за около 15 минути. Всяка мръсотия и потъмняване ще бъдат отстранени лесно и бързо.

При почистването на дървени врати се уверете, че забърсвате по посока на дървесните частици без да разрушавате повърхността. Желателно е да не използвате прекалено навлажнена кърпа, а толкова колкото да обере праха без да полепне отново.

Редовното и качествено почистване е нужно за всички врати в дома ни. Добрата им поддръжка и регулярното почистване ще ви осигури чувство на чистота и свежест в дома, а също така ще намали вредните микроорганизми, за да може да се радвате на комфорта у дома в пълна степен.