Как да си подсигурим дома с нова входна врата

Входната врата е онази част от жилището, която отделя дома ни от външния свят. Затова трябва да е здрава, сигурна и  да ни носи усещане за защита. Може да бъде съчетана с интериорните врати като цвят, но може и да контрастира с тях, за да е независима. Трябва да е добре уплътнена и с висококачествена изолация, за да се запазва топлината и спокойствието в дома. Това е елемент от дома, който не се сменя често, затова е добре да се избират качествени врати с добри характеристики. Блиндираните врати  са едни от тях.

Предназначение на блиндираните врати

Същността на всички блиндирани врати е да са здрави и удароустойчиви. Друго важно нещо за блиндираната врата е нейната добра изолация. Тя трябва да бъде така конструирана и изработена, че да може да бъде добър шумо и топлоизолатор, което е от особено значение, ако живеете в жилищен блок.

vhodna vrata sas stalbi

Характеристики

Има метални блиндирани врати и с МДФ плоскости, които имат метален лист и метално оребрение. Те са по-здрави и по-устойчиви, а МДФ-а от своя страна позволява входната врата да бъде с красиви фрезовки, не просто изчистена. За по-голяма сигурност тези врати са със специални  заключващи системи, които ги предпазват от разбиване. Повечето врати дори се оборудват с две или повече ключалки, защото именно те, а не стоманата ще защитят вашия дом. Някой модели имат метални планки и в самата каса, които спомагат за по-голяма стабилност при монтирането. Касите на повечето  врати с МДФ плоскости са с первази от двете страни, което ви спестява довършителните дейности по зида, а прага може да си доизгради с подовата настилка на жилището.

Подбирайте вашите врати така, че те да са колкото красиви, толкова и надеждни. Инвестирайте в сигурност и качество и се доверете на професионалната консултация на хората, които се занимават с това.