Избор на блиндирана врата

Има няколко фактора, които влияят върху външния вид на жилището: неговата обща форма и тази на покрива, разположението на терасите и балконите, използваните довършителни материали и цветовете на стените. Важна роля играят и прозорците и външните врати; тяхната форма, цвят, дизайн. Внимателно подбраната врата става декоративен елемент на къщата, а лошо избраната врата може сериозно да повлияе на цялостния облик на цялата сграда.

Блиндирана врата

При избора на блиндирана врата:

Разбира се, трябва да разгледаме техните характеристики, например степента на топлоизолация, която предлагат, тяхната устойчивост на атмосферни фактори или степента на защита срещу престъплението, което те предлагат. Външната врата обаче също е много важна. Какви въпроси трябва да зададете, когато решавате какъв е вида на нашата врата?

При избора на блиндираната врата първо трябва да се опитаме да си  изберем най-подходящия за характера на нашия дом и който ще се впише най-добре в цялостния облик на фасадата. Дори и най-красивата врата, когато не съответства на стила на останалите, няма да украси дома ни.

Какво трябва да вземем предвид, за да може една врата да бъде добре приспособена към фасадата?

Стилът на къщата – като избираме нашата врата, внимавайте стилът му да съвпада с останалата част от къщата. Например в случай на къща, проектирана според съвременните архитектурни тенденции, традиционна, тежка врата няма да е подходяща. За селска къща не избирайте модерна алуминиева врата. А за една малка къща, имаща проста форма, по-добре да не избирате врати, декорирани и много елегантни. Материалът, използван за построяването на къщата – всяка врата не е подходяща за дървена къща, а някои врати няма да се поберат добре в стъклена и стоманена сграда. Когато дърво и камъни се използват като довършителни материали на фасадата, изборът на подходяща врата може да стане още по-труден.

Размерът на къщата – това е важно за размера на вратата ни. Например, по-голям вход няма да е подходящ за съседна сграда.

Прозорците и гаражната врата – вратата, прозорците и гаражната врата (когато къщата има една) трябва да бъдат избрани, да образуват еднородно цяло. Това не е задължително въпрос на избор на елементи от един и същи цвят и стил (решение, което често се избира са белите прозорци и тъмната врата), но не трябва да избираме цветове, които не вървят добре заедно.

Препоръчваме ви да се запознаете с линията на продуктите на Harmony Line – концепцията е да изберете заедно външните врати, прозорците, щорите и гаражните врати, така че тези продукти да вървят добре заедно и в същото време да бъдат адаптирани към индивидуалния характер на доброто.

Блиндирана врата - Русе Експерт

Блиндираната врата към интериорния проект

Изборът на врата, пригодена към фасадата е важен. Но нека не забравяме, че външния ѝ вид трябва да съответства и на интериора на дома. Когато блиндираната врата е близо до врати, водещи към други стаи, най-добре е да се уверите, че вървят добре заедно. Когато избирате входната врата, вземете под внимание и цвета, който ще доминира във входа. Ще боядисате ли стените в бяло и ще изберете светли мебели? Или мебелите ще бъдат кафяви, а стените – с по-тъмна боя? Дали вратата, която изберете, ще се впише добре в проекта? Лош избор на това ниво може да направи, че когато влезем в стаята, неговият външен вид няма да ни зарадва. Това може да се случи, само защото сме зле избрали вратата.