Особености, характеристики и видове на алуминиевите врати

Особености, характеристики, видове.

Видове:

Алуминиевата врата не се влияе от водата. Това е главната причина да е добро решение за мокри помещения.

  • Единият вид са плътни изчистени бели, чиито пълнеж е стъкло – пласт. Монтират се на щок, дебелината на касата е 4 см, крилото е 5 см.
  • Следващият вид са с оребрено крило. Те са в различни цветове в зависимост от серията.
    Повечето врати са с стандартни размери 68/196 см., препоръчителните строителни отвори са 70/198см. Могат да бъдат изработени и по размер на клиента.
  • Вторият вид са алуминиеви врати, едната страна са тип интериорни, а от мокрото помещение с красиво и голямо огледало, и възможност за избиране на лайсна от страна на мокрото помещение/алуминиева или стандартна лайсна със същия цвят на вратата/.

Характеристики на алуминиевите врати

Посоките на отваряне могат да бъдат: Лява или дясна, а  крилото е фалцово.

Дебелината на касата е 4,5 см, крилото е с дебелина 5 см. Монтират се на щок с по 2 см лайсни и имат праг, който не се премахва. Алуминиевото крило е елоксирано от едната страна е с HDF плоскости в съответния цвят, който предлага серията. При серия Граде има и възможност за обличане на зид с каса.

Базовите стандартни размери са 66/196, 76/196, 86/196, има възможност и за изработка и по размери на клиента.

Особен факт е, че не само алуминиеви врати са подходящи за вашето мокро помещение.

Третият вариант е интериорна врата – тук особеността е стига тя да не бъде обливана от вода, такъв тип врата може да се монтира, ако има нещо, което да я предпазва като например душ кабина или параван. Не е за подценяване и възможността да бъдат поставени и вентилационни отвори, тъй като по този начин влагата, която се получава, няма да се задържа в помещението и е едно много добро решение и не бива да бъде подценявано.

Разбира се, интериорът и решенията са ваши, но преди да го вземете посъветвайте се с професионално мнение.